Data Recovery

Bent u belangrijke bestanden verloren die op uw harde schijf, USB of Externe Hard drive stonden? Voor dit soort problemen kunt u het Expert aan Huis team inschakelen. Dagelijks komen wij in contact met particulieren/bedrijven die geen toegang meer hebben tot hun kostbare bestanden.

De meest voorkomende situaties bij Data Recovery

 • De Harde schijf/Computer is gevallen of heeft fysieke schade opgelopen.
 • De Harde schijf/Computer heeft elektrische schade opgelopen.
 • De Harde schijf/Computer heeft waterschade opgelopen.
 • De Harde schijf/Computer wilt niet meer opstarten.
 • Anders

Wat gebeurt er bij een Data Recovery
Een Expert zal de Harde schijf/Computer onderzoeken en testen of de data gered kan worden.
De Expert zal contact met u opnemen en u inlichten over de resultaten van het onderzoek.

Trage PC

Soms komt het voor dat het lang duurt voordat de PC is opgestart. Daar bij duurt het het ook nog onnodig duurt voordat de programma’s zijn opgestart.
Een trage PC wekt voornamelijk frustraties op en verspilt onnodig veel tijd. Bij Expert aan Huis kunnen wij achterhalen wat het probleem is achter de traagheid van uw PC.

De meest voorkomende redenen dat uw PC langzaam is:

 • Softwarematig bepaalde programma’s werken niet correct.
 • Hardwarematig een onderdeel binnen de computer is verouderd of werkt niet correct.
 • Ouderdom de computer is oud en werkt niet meer goed met de laatste software.
 • Virussen/Spam In sommige gevallen kunnen Virussen en Spam voor vertraging zorgen van de PC.

Wat doen wij bij een Trage PC
Een Expert gaat de PC onderzoeken en testen om te achterhalen waarom de PC zo traag is.
Wanneer de Expert de PC heeft onderzocht word er contact opgenomen.
De status van de PC word uitgelegd en de mogelijkheden om dit op te lossen.

Back-ups veiligstellen

Een back-up veiligstellen houdt in dat uw bestanden (en back-ups) veilig worden bewaard. Een specialist binnen Expert aan Huis zal uw probleem noteren en kijken naar wat de beste optie is om uw bestanden zo veilig mogelijk te bewaren.

Waarom komt dit van pas?

Het maken van een back-up is belangrijk maar ervoor zorgen dat deze back-ups niet verdwijnen is nog belangrijker. Een back-up bestand kan corrupt raken en er moeten maatregelen getrokken worden om deze zo goed mogelijk te bewaren. Wat doen wij bij Expert aan Huis om dit voor u aantrekkelijk te maken als ICT dienst?

 • Een back-up wordt door ons gemaakt en door ons bewaard als het naar wens is van de klant
 • Bestanden die kwijtgeraakt zijn kunnen wij terugzetten indien het op een back-up terug was gevonden
 • Met een specialist kan besproken worden hoe het verder bewaard en beveiligd kan worden op de cloud of fysiek

Printerproblemen

Printer problemen zijn een last bij de meeste mensen. Problemen met het printpapier, problemen met de inkt en problemen met een onderdeel van de printer. Het kan zelfs aan het netwerk liggen of dat de instellingen van de printer niet correct zijn. Dit zijn verschillende problemen waar wij van Expert aan Huis bekend mee zijn en hoe je ze moet oplossen.

Wat kunnen wij hier voor u betekenen?

Problemen met de printer zijn lastig voor de meeste mensen omdat u niet precies weet waar het probleem daadwerkelijk is. Mocht u niet weten hoe het werkt dan kunt u bij ons een afspraak maken en doen wij het onderstaande.

 • Onderzoek uitvoeren naar het probleem van de printer
 • Bij een software probleem wordt er gekeken naar een oplossing en wordt er contact opgenomen met de klant
 • Bekijken of de printer, mocht het aan de hardware liggen, nog te redden valt met het verwisselen van een onderdeel
 • Mocht de printer niet meer van toepassing zijn door teveel schade of de klant vind het niet nodig kan er gevraagd worden of Expert aan Huis kijkt naar een alternatieve printer voor een accepteerbare prijs

Hardwareproblemen

Problemen gehad met uw computer of laptop? Heeft u het een keer laten vallen of is er waterschade bij gekomen? Bent u wel eens klachten tegengekomen zoals hieronder wordt weergegeven?

 • De computer/laptop geeft geluid aan bij het opstarten
 • Er is een blauw scherm naar voren gekomen bij het opstarten en het gaat niet meer weg
 • Erg luide geluiden komen van de systeem af
 • Een onderdeel van de computer, zoals een netwerkkaart, werkt niet meer
 • De computer start niet meer op

Meer problemen als wat hierboven kunnen naar voren komen maar dit zijn een paar van de meest voorkomende.

Wat kunnen wij hier voor u betekenen?

Hardwareproblemen zijn problemen die wij vaak naar voren zien komen. Expert aan Huis is hier erg ervaren mee door dit soort problemen voor verschillende klanten op te lossen. Wij voeren eerst een onderzoek uit naar wat het probleem precies is en of het niet dieper gaat dan wat het toont en kijken daarna naar de oplossingen. Als de klant er dan mee eens is gaan wij het probleem direct oplossen.

Thuisnetwerk aanleggen

Een netwerk aanleggen is belangrijk voor een goed samengesteld netwerk. In het geval van een thuisnetwerk moet er gekeken worden naar hoe de bekabeling het beste geplaatst wordt, waar de router het beste kan staan en of je misschien een Wi-Fi versterker of een Access Point nodig hebt voor een groter bereik met het draadloos internet. Daarbij komen nog een paar dingen meer bij kijken maar dit zijn een aantal van de meest voorkomende gedachtes bij het beheren of aanleggen van een thuisnetwerk.

Wat kunnen wij hier voor u betekenen?

Het aanleggen van een thuisnetwerk kan door ons van Expert aan Huis uitgevoerd worden. Wij kijken naar wat de klant heeft en wilt en nemen de klant in bespreking om te kijken naar wat hier het beste mee gedaan kan worden. Wij kijken naar mogelijkheden die ervoor zorgen dat de wensen en eisen van de klant goed komen.

Digitale en interactieve TV instellen

Digitale en interactieve televisies worden steeds populairder. Echter bij het aanschaffen van een digitale en/of interactieve televisie kunnen er problemen naar voren komen. Problemen zoals:

 • De TV krijgt geen netwerk binnen
 • De TV toont geen goede kwaliteit desondanks het nieuw is
 • De TV geeft meldingen over een probleem met het internet
 • De TV toont geen kanalen
 • Een instelling is niet goed uitgevoerd en de TV kan iets niet doen

Wat kunnen wij hier voor u betekenen?

Expert aan Huis heeft regelmatig klanten gehad die problemen hadden met de televisie. Problemen die stemmen van een probleem met het internet, de provider of een probleem met het verkrijgen van internet op de televisie zelf. Bij het maken van een afspraak kan een medewerker van Expert aan Huis naar de locatie gaan om het probleem te onderzoeken en bespreken met de klant. De acties die daarna worden uitgevoerd zijn dan voor het oplossen en wat mogelijke adviezen.

Virussen, spam en foutmeldingen

Virussen zijn een bekend probleem bij de gebruikers van het internet. Spam is een nog bekender probleem bij gebruikers die een e-mail adres bevatten. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een foutmelding gehad. Maar problemen zoals dit kunnen voorkomen worden.

Virussen zijn schadelijk voor bestanden of voor het verkrijgen van toegang tot uw systeem. Spam is voor berichten die geen doel hebben en verstuurd worden naar een vaste lijst van e-mail accounts. Spam bevat tegenwoordig ook vaak schadelijke links naar websites of zelfs schadelijke bijlage. Het ergste wat naar voren kan komen zijn foutmeldingen: meldingen dat iets niet goed meer werkt zonder bijbehorende uitleg of mogelijke oplossingen.

Wat kunnen wij hier voor u betekenen?

Bij Expert aan Huis kijken wij meteen naar een van de problemen. Bij virussen scannen wij het systeem, bij spam kijken wij naar hoe je het kan blokkeren en bij foutmeldingen zoeken wij naar oplossingen. Met een afspraak kan hier meteen naar gekeken worden op locatie of bij ons zelf.

Software installeren

Met het installeren van software kunnen er problemen voorkomen. Problemen die te maken hebben met voor geïnstalleerde software of het maken van drivers. Problemen die naar voren komen bij het installeren van software kunnen naar voren gebracht worden bij Expert aan Huis.

Wat kunnen wij hier voor u betekenen?

Met problemen bij het installeren van software of de wens dat het voor u gedaan wordt kan het uitgevoerd worden na het maken van een afspraak.